Kruidenpotkast

Home Basis Kruidenpotkast

Weet je wat een podcast is? Het is een audiomagazine, een soort van radioprogramma dat over het internet uitgezonden wordt. Soms wordt het live uitgezonden, maar meestal verschijnen nieuwe afleveringen op een vast tijdstip. Het woord is een samentrekking van iPod, de mp3-speler van Apple, en broadcast, uitzending.

Meer en meer informatie via het internet wordt op die manier verspreid. Veel mensen hebben geen tijd of zin meer om lang neer te zitten achter een scherm om teksten te lezen. Vaak zitten ze al genoeg achter de computer. Podcasts daarentegen kan je op een mobiel toestel zetten en zo overal beluisteren: in de auto, in de trein, terwijl je afwast of strijkt, in de tuin werkt…

Daarom worden podcasts ook steeds populairder. Omdat ik zelf een regelrechte podcast-fan ben, vond ik het tijd om dan maar eens zelf de eerste Nederlandstalige kruidenpodcast te maken. Zó leuk om te doen! Voorlopig doe ik het nog allemaal zelf (samen met mijn lief), maar ik ben van plan om voor de podcast ook andere experts te gaan interviewen om jou een zo breed mogelijke kennis over kruiden en gezondheid mee te geven.

Waarom heet de podcast nu ‘De Kruidenpotkast‘? Het is geen schrijffout, maar wel een woordspeling: in de kast staat een pot en in die pot zit een kruid. Elke aflevering zit er een ander kruid in de pot en op dat kruid wil ik dan graag wat dieper ingaan. Dieper dan wat je op mijn blog kan lezen, of toch anders. Voor de rest wordt elke aflevering aangevuld met kersverse gezondheidsinfo. Mijn lief en ik volgen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kruiden en gezondheid op de voet en natuurlijk willen we die kennis graag met je delen.

Hopelijk vind je het fijn om ernaar te luisteren! Laat me zeker weten wat je ervan vindt. In de eerste aflevering vertel ik een beetje mijn verhaal van hoe het allemaal begonnen is. Zo kan je me wat beter leren kennen.

Hieronder kan je de afleveringen van de “Kruidenpotkast” beluisteren of downloaden. Klik rechts op de downloadlink en kies voor ‘link opslaan als’ om de podcast op een mobiel toestel (of je computer) te downloaden. (Als je links klikt, opent de audiospeler gewoon).

De podcasts zijn enkel toegankelijk voor ingelogde geregistreerde leden (Meld je hier aan).