Gids voor nieuwe leden

Home Basis Gids voor nieuwe leden

Welkom kruidenliefhebber

Ik maak je graag wat wegwijs op deze site. Momenteel is er nog niet heel veel te zien, maar het zal zeker nog uitbreiden, en daar speel jij ook een rol in!

Als je op een titel hieronder klikt, opent de inhoud. Klik je op de volgende titel, dan opent de volgende sectie en sluit de vorige.

Op zoek naar het ebook? Dat vind je hier.

De Kruidige Leden homepagina

Je vindt hier een korte versie van het prikbord, met enkel de laatste statusupdates. Leden kunnen hier berichtjes zetten die iedereen kan zien. Dat is zoals de tijdslijn op Facebook, maar dan voor kruidenliefhebbers. Je kan op elkaars statusupdates reageren. Je kan ze ook ‘leuk vinden‘, maar bij ons heet dat dan ‘tof’ 🙂 Je kan ook interessante posts in verband met kruiden of gezondheid delen die je tegenkomt op Facebook, Twitter of Instagram. Dat doe je simpelweg door de desbetreffende link te kopiëren en in het statusupdatevak te plakken. Wil je een mooie kruidenfoto delen of een ander documentje van je eigen computer? Dan kan dat via deze ‘voeg media toe’-knop voeg media toe. De bedoeling is dat we zoveel mogelijk interessante kruiden- en gezondheidsinfo met elkaar uitwisselen via dit medium. Als je hier interessante berichten ziet die je wil delen met jouw netwerk, kan dat ook makkelijk via de ‘Delen’-knop. Je zet het bericht zo makkelijk op Facebook, Twitter of Google Plus, of verstuurt het via mail.

Rechts kan je inloggen of, als je ingelogd bent, klikken op je naam om naar je profiel te gaan. Je ziet er ook wie momenteel online is.

Community

 1. Profiel (enkel zichtbaar wanneer je bent ingelogd)
  • Activiteit: je persoonlijke tijdslijn, en vermeldingen (als iemand een publiek bericht aan jou stuurt door @jouwgebruikersnaam in zijn bericht te zetten)
  • Profiel: hier zie je je profielinfo, kan je die bewerken, en een foto toevoegen. Dat is echt makkelijk. Je kan er één van je computer uploaden (ook door gewoon hierheen te slepen) en ter plekke bijsnijden, of één met je webcam maken.
  • Meldingen: dit zijn sitemeldingen voor alle leden, je kan ze ook in de rechterkolom op de homepagina zien, en wegklikken als je ze gelezen hebt.
  • Forums: de forums waar je aan deelneemt.
  • Media: jouw geüploade foto’s of video’s.
  • Instellingen: hier kan je je emailadres en wachtwoord veranderen, emailmeldingen uitzetten, en je account verwijderen.
 2. Prikbord: dit is uitgebreider dan wat je op de homepagina ziet. Hier kan je alle updates vinden van iedereen op de site. je kan hier ook berichten plaatsen, zoals op de homepagina.
 3. Leden: geeft je een overzicht van alle kruidige leden die tot nu toe geregistreerd zijn.
 4. Forums: op dit moment zijn er 4 foto’s:
  • Stel jezelf voor: een forum waarin je jezelf kan voorstellen en kan vertellen over jouw interesse in kruiden/gezondheid en op welke manier je je ermee bezig houdt. Je kan ook laten weten wat je precies op deze site wil uitwisselen.
  • Stel je vraag (enkel zichtbaar voor ingelogde leden)in dit forum kan je vragen stellen over kruiden of gezondheid aan Anntje. Zij gaat van dit forum steeds een aantal vragen selecteren, die ze beantwoordt in een audio-interview dat op deze pagina gepubliceerd zal worden. Dat interview zal telkens een maand lang toegankelijk zijn voor de leden. Het is gratis, maar je moet er wel iets voor terug doen. Je ontdekt meer bij het volgende onderdeel: Punten verdienen.
  • Kruidige recepten (enkel voor ingelogde leden): uitwisselen van recepten van kruidenbereidingen, of recepten met veel culinaire kruiden.
  • Technische websitevragen: hier krijg je ondersteuning van de webmaster bij allerlei problemen met de website. Suggesties om de website te verbeteren zijn ook welkom.

Punten verdienen

Punten heten op deze site ‘pitjes‘ (want Anntje houdt van pit :-)) en je kan ze verdienen door actief te zijn op de ledensite. Om toegang te krijgen tot het audio-interview waarin Anntje de vragen van de maand beantwoordt, moet je 100 pitjes verzameld hebben. Je vindt je huidige aantal pitjes hier rechts op de pagina, en op je profielpagina. Per actie die je onderneemt op de ledensite, verdien je pitjes. Voor de ene al wat meer dan de andere.

 • Account aanmaken: 20 pitjes (dat schiet al op :-))
 • Profielfoto toevoegen: nog eens 20 pitjes (je zit dan al bijna halfweg)
 • Een statusupdate plaatsen (op de homepagina of prikbord): 5 pitjes. Heb je iets kruidigs te melden? Een weetje, een foto, een vraag, een video: ga je gang.
 • Een forumbericht plaatsen: 5 pitjes. Stel jezelf even voor in het forum ‘Stel jezelf voor‘ en/of stel een vraag aan Anntje in ‘Stel je vraag‘.
 • Reageren op een podcast: 5 pitjes
 • Reageren op een statusupdate of forumonderwerp: 1 pitje
 • En voor wie niet zo veel inspiratie heeft: voor elke dag dat je gewoon even inlogt en een kijkje komt nemen, krijg je ook 1 pitje.

Na het inwisselen van je 100 pitjes om toegang te krijgen tot de antwoordenpagina, blijf je gratis toegang hebben tot die pagina zolang je lid bent. Maar blijf gerust pitjes verzamelen, we verzinnen nog wel ander leuks om ze in te wisselen. Actieve leden mogen beloond worden.

Basis

 • Ebooks: tot nu toe staat er nog maar een boekje op de site. Stap voor stap vullen we aan met nieuwe ebookjes.
 • Podcast: elke maand publiceren we een nieuwe aflevering van De Kruidenpotkast waarin we dieper op informatie ingaan, omkadering geven rond bepaalde gezondheidstopics en soms ook andere experts interviewen. Je kan de afleveringen hier online beluisteren, of downloaden.